Min dotter älskar pannkaka och goda sylten till. Jag gillar detta extra mycket när jag vet att jag får i mig bra saker för min kropp, kan jag dessutom göra något som hon njuter av vilket hon gjorde av denna pannkaka så blir det extra bra, bonusen blir ett glatt och energifyllt barn
1 pkt jäst. 8 dl ljummet vatten (37°). 1,5 dl olivolja (men rapsolja funkar också). 1 tsk salt. 1 msk sirap (för att ge jäsningen en liten skjuts, vilket det glutenfria behöver)
Anledningen till att jag köpte sojamjölk var för att jag skulle göra den här efterrätten. Det är ju alltid kul att göra nåt nytt och när det är allergier inblandat får man automatiskt prova nya ingredienser
ca 20 bröd. Tillagningstid inkl jästid 1,5 timmar. 1. Värm mjölken fingervarm, max 37grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken, salt och rapsolja, rör så att jästen löser sig
Stärkande hälsosmart soppa. Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Jag fick tips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfria bröd. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Foto. Eva Hildén. Receptet är hämtat ur min bok ”Sju steg till ett friskare jag. utan gluten mjölk och socker” och anledningen till att jag delar receptet här på bloggen är att jag vill att alla som provar det ska lyckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.