Budapestrulle med bär
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 11.5 dl mandelmjöl
  • 10.5 dl maizena
  • 13 dl vispgrädde
  • 1200 g hallon
  • 1100 g vit choklad
  • 12 msk florsocker
  • 14 st äggvitor 2 dl strösocker 1.5 dl mandelmjöl 0.5 dl maizena Fyllning och garnering 3 dl vispgrädde 200 g hallon 100 g vit choklad 2 msk florsockerSätt ugnen på 170 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  • 1 Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt hälften av sockret lite i taget. Vispa till en blank smet.
  • 1 Blanda resten av sockret med mandelmjöl och maizena i en bunke. Vänd ner i äggvitan med en slickepott, försiktigt tills allt är väl blandat. Bred ut smeten jämnt över papperet.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  • 1 Vispa grädden fluffig och stryk ut den över kakan. Sprid ut hallon och rulla ihop till en rulle.
  • 1 Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro och ringla den över kakan. Pudra över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.