Fikabröd

Fikabröd

Semlor

Semlor

Idag på Fettisdagen så har jag såklart gjort ett gäng mumsiga semlor. Det här receptet på semlor har jag fått av min monster Ingrid
Smörkräm

Smörkräm

Ingredienser Portioner. 2 1/2 dl 150 g smör 2 1/2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Lägg till i inköpslistan
Minisemlor

Minisemlor

Ingredienser Portioner. ca 30 st Semmelbullar 1 tsk kardemummakärnor 50 g smör 2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1 ägg 1/2 dl strösocker 1 krm salt 2 krm hjorthornssalt 5 1/2 - 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) Pensling 1 ägg Fyllning till 10 bullar ca 1/2 dl inkråm (från bullarna) 100 g mandelmassa 2 - 3 msk vispgrädde (eller mjölk) Garnering till 10 bullar 1 1/2 dl vispgrädde florsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Bondka2kor

Bondka2kor

5,5 dl (330 g) vetemjöl 2 dl strösocker 1 msk ljus sirap 1 tsk bikarbonat 1 msk vatten 0,75 dl (50 g) grovhackad sötmandel 200 g smör
Drömmar

Drömmar

1. Låt smöret blir rumsvarmt. 2. Häll på strösocker och vaniljsocker. 3. Kör med elvisp till en jämn smet. 4. Tillsätt olja och hjorthornssalt
Mandelflarn

Mandelflarn

1 dl sötmandel 50 g smör 0,5 dl strösocker 1 msk vetemjöl 0,5 msk mjölk 1 msk ljus sirap
Havreflarn

Havreflarn

Sätt ugnen på 200°C. Ta fram en kastrull, den kommer du använda för att göra hela smeten. Smält smöret. Stäng av plattan och tag av kastrullen från plattan
Toscabakelse

Toscabakelse

150 g mandelmassa. 11 ägg. 12 tsk vetemjöl. 10,5 tsk bakpulver. 135 g mandelspån. 13 msk strösocker. 150 g smör
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Smula jästen i en skål. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37º. Häll över jästen och rör tills den lösts upp
Knapriga och spröda chokladsnitt

Knapriga och spröda chokladsnitt

Knapriga och spröda chokladsnitt. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka