Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Brysselkålsgratäng. Brysselkålsgratäng. Brysselkålsgratäng. Brysselkålsgratäng. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, senap, dill, salt och peppar, häll över brysselkålen, toppa med osten och grädda i 200 grader i ca 40 min. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, senap, dill, salt och peppar, häll över brysselkålen, toppa med osten och grädda i 200 grader i ca 40 min
Bred blandningen över gratängen, toppa med osten. Ett paket ärtskott kostar 17,90 i min affär, medan ett kilo torkade ärtor kostar 14,90 och räcker till massvis med ärtskott. Relaterade 17,90 i min affär, medan ett kilo torkade ärtor kostar. 14,90 och räcker till massvis med ärtskott
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Såhär innan jul passar väl ett nytt recept med brysselkål perfekt. Denna gratäng kan man äta som den är med lite sallad om man vill ha vegetariskt, annars passar en bit kyckling eller fläskkött (kotlett/fläsk/bacon) kanon till gratängen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.