Lägg linserna i en trådsil eller i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen
4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt
Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av den medchipotlechilioch salt. Ta av från värmen och mosa linserna lite med baksidan av en stekspade så att linserna blir till en tjock och saftig färs
Häll av vattnet och blanda de varma linsernamed rödlöken och dressingen och låt svalna. Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.