Nästa gång köper jag bara pistagenötter och valnötter, dvs bara de nötter som jag tycker är godast, struntar eventuellt i Ls torkade fruktnoja [det går ju att peta bort] och tar med lite torkade aprikoser eller russin, har inte brietårtan lika lång stund i ugnen, och toppar den med färska fikon vid servering
När vi har kräftskiva så tycker jag det är gott att ha en varm brietårta som tillbehör. Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad och rostade pumpafrön
Så len och krämig och med mer smak än när den äts kall. Varm, gratinerad brietårta. Jag skär av locket och ”fyller” den med chilisås, torkade tranbär, rosépeppar och ringlar över honung
Skär av ”locket" på brietårtanmed en lång vass kniv. Den här goda brietårtan passar perfekt på julbordet eller kanske är det något att mumsa på till uppesittarkvällen på fredag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.