Ta ut osten och strö över valnötter och aprikoser – tryck till lätt. 1 st brietårta (500 g). 30 g valnötter, grovhackade. 1 st brietårta (500 g) 30 g valnötter, grovhackade 30 g torkade, i små bitar 2 msk honung, flytande
Den andra Osttårtan med örter och nötter hittar du här. Vi har serverat den förut (se här), men nu fick den sällskap av ett par valnötter i balsamvinäger
Nästa gång köper jag bara pistagenötter och valnötter, dvs bara de nötter som jag tycker är godast, struntar eventuellt i Ls torkade fruktnoja [det går ju att peta bort] och tar med lite torkade aprikoser eller russin, har inte brietårtan lika lång stund i ugnen, och toppar den med färska fikon vid servering
När vi har kräftskiva så tycker jag det är gott att ha en varm brietårta som tillbehör. Denna gången toppade jag den med rabarbermarmelad och rostade pumpafrön
Så len och krämig och med mer smak än när den äts kall. Varm, gratinerad brietårta. Jag skär av locket och ”fyller” den med chilisås, torkade tranbär, rosépeppar och ringlar över honung
Skär av ”locket" på brietårtanmed en lång vass kniv. Den här goda brietårtan passar perfekt på julbordet eller kanske är det något att mumsa på till uppesittarkvällen på fredag
Vispa grädden och blanda med philadelphiaosten, rör till en jämn smet. ½ dl hackade valnötter. Skär bort kanterna runt om osten och dela den i 2 "bottnar"
1 påse babyspenat 1 påse machesallad 2 st stora päron ( vi använde conference) 100 gram valnötter 50 gram hyvlad parmesanost 2 msk olivolja Saften av en citron Salt peppar Gör så här. 100 gram valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.