Smula jästen och lös med lite av filmjölken. Jag hade filmjölk som höll på att bli gammal så jag tänkte att den borde ju funka bra att baka sirapsrutor med
Späd med kallt vatten och låt den kallna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Smula ner jästen i en degbunke med "gröten" och tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl
Häll i allt mjöl och rör till en jämn smet. Häll degen i formen och strö över mjöl. Efter frukosten, vira in brödet ordentligt i handdukar och låt svalna
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt, riven ost och hackad gräslök i en degbunke. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg och filmjölk och rör tills degen precis kommer ihop
Med mjölk i degen blir de fluffiga och mjuka men vatten eller annan degvätska som juice eller rester av en soppa funkar lika bra och ger ett bra resultat och kanske annorlunda och spännande smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.