Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i två bakpappersklädda avlånga formar
För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen. Härligt krispigt på ytan och saftigt inne… Perfekt frukost för oss i sjukstugan och jag tror vi hittat ett nytt favoritbröd
För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel. Förvara i plastpåse i kylen och skiva eftersom, då håller brödet sig bäst
Detta stora bröd smakar allra bäst med ost - gärna en grönmögelost. Bröd på jäsning. Smula jästen i en bunke (helst i degblandare) och rör ut den med vatten,
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebrödoch det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.