Mikrobloggat via Instagram. Enkel, billig mat i säsong och överraskande gott som bonus. Grundreceptet i Vår Kokbok här i en anpassad version för Philips SoupMaker
Borsjtj som den kanske ska lagas på riktigt. Jag har aldrig smakat en bättre rödbetssoppa än Iras. Ira är från Ukraina och vi jobbade tillsammans i samma kök i Prag för några år sedan
Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet. Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare
En otroligt god och attraktiv rätt som är balanserad med näringsrika grönsaker som vitkål (jag använde färsk spetskål), vitlök, persilja och rårivna rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.