Jag går ut enkelt och kör lite kemi i köket under tiden jag steker på högrevet som gått sous vide i 12 timmar. Fyll upp ett highballglas med raps- eller olivolja och låt stå i kylen till det blivit riktigt kallt, gärna ned mot 2-4 grader
Den här tårtan gjorde jag i går. Kan det blir gulligare än såhär. Den här modellen skulle passa väldigt bra till babyfesten som vi ska ha för vår dotter snart
2 st medelstora sikar2 st rödbetor2 st gula lökar1 st mindre kålrot2 st morötter2 dl fiskfond1 dl vitvin1 msk sockerSalt och peppar1. 2. Häll nu i stekpanna vitvin och låt det reduceras, tillsätt 2 dl avden egna fiskfonden och låt det koka ihop ytterligare, salta ochpeppra samt smaka av, till sist monterar du i 1 msk smör ochhäller en del av såsen på fiskfatet över rotsakerna, resten läggerdu i en såsskål. Bon apetité 2 st medelstora. 2 st rödbetor. 2 st gula lökar. 2 st morötter. 2 dl fiskfond. 2 dl av
Kieran Foley är en av mina favoritdesigners och upphovsman till den fantastiska sjalen Echo Beach. Hans modeller är alltid innovativa och roliga att sticka, ofta lite kluriga, och resultatet blir både vackert och användbart
Ja, det har ju hunnit hända lite i mitt liv på de tre år som gått sedan jag köpte Pärlans kokbok. Recept på Pärlans hallonkola hittar du här och salt lakritskola här, medan vaniljkola med havssalt görs så här
Jag har fått en beställning på en tårta till den 28 november och har fått fria händer men den ska passa till en tjej som fyller 40 år och gillar rosa," blingbling" och choklad så jag bakade denna provtårta och så fick syrran ta med den till sitt jobb och till mina före detta arbetskamrater för provsmakning. 200 gr frysta hallon. 2 dl grädde. Låt koka i ca 2-3 minuter. 2. Smält gelatinbladen i andra häften av hallonsaften i en kastrull på låg värme (ca 1-2 minuter). 120 gr mörk choklad. Sätt ugnen på 200 grader. Stryk ut smeten tunt, tunt med en palett och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter i 200 grader. 2015-11-15 @ 21. 200 gr frysta hallon. 2 dl grädde. 120 gr mörk choklad
2 dl creme fraiche. 2 dl gräddfil. När laxen är klar, höj upp värmen till ca 225 grader och ge grönsakerna lite färg. 2 dl creme fraiche. 2 dl gräddfil
Låt lutfisken ligga i rikligt med kallt vatten minst 24 timmar, gärna ännu längre, innan den ska tillredas. 2. Värm ugnen till 200 grader. Smält 2 matskedar smör i en kastrull. 2 kg lutfisk. 2 msk smör
Lite rustik och med rötterna i Bohusläns karga klipporskrevor – som gjort för en middag vid ett träbord en kväll i oktober innan den riktigt kalla hösten har kommit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.