När vi nyligen var ute på en liten minisemestertripp till Västergötland och strosade i hamnen i Mariestad, passade vi också på att köpa fantastiskt fin varmrökt sik i ett av hamnstånden
Nu går vi med stadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisket i sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vi tillagade den så här kommer en fiskrätt med väldigt goda tillbehör
Salta och peppra sikfiléerna. Smält smöret i en grillpanna och grilla siken. Örtsmörsås. Grovhacka löken och koka tillsammans med vitt vin och fiskbuljong i 10 minuter
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Gör så här dag 1. Skölj filéerna. Skala och skiva löken, moroten och vitlöken och strimla sellerin. Fräs gönsakerna i olja, tillsätt kryddor, vatten, vinäger och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.