Den ska vara lätt kladdig men inte smetig. Blanda blåbären med lite vetemjöl. Klicka i lite smet i varje form, lägg i några blåbär och lägg en klick på toppen
Rätten är egentligen tänkt som en förrätt, men med jasminris till funkade den även som en huvudrätt. När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock Jennie Walldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thai fish cakes
Skär ut kvadrater och koka i saltat vatten tills de är al dente. Dela på längden. Det är grått nu… Gråare än gråast…Någonting färgrikt måste till för att man ska överleva
Rör försiktigt i blåbärs purén med en sked lite slarvigt (det blir jättefint när man skär upp cheesecaken än bara en tråkig blå färg som man får när man blandar ordentligt)
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären. blåbär,. blåbärscheesecake,. Bottendeg75 g smör3 dl mandelmjöl2 msk sötströ1 msk vatten Fyllning2 ägg1,5 dl grädde200g philadelphiaost0,5 tsk vaniljpulver2 msk sötströ2 droppar stevia1,5-2 dl frysta blåbär Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i degskalet i formarna och toppa sedan med 1-2 msk frysta blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.