Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 förp kokta kikärter (à 400 g) 1/2 citron 2 msk hackad persilja Till servering couscous Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Skölj levern i kallt vatten och stek den tillsammans med skivad lök i rapsoljan i några minuter. Tillsätt eventuellt mer olja och sherry om konsistensen skulle kännas torr (den skall vara ungefär som en bredbar leverpastej)
Och en väldigt rolig sak är att hon tycker om min blogg och har till och med berättat om den för sin släkt i Marocko så dom har tydligen försökt sig på några av mina recept
Bred på rikligt med grädde på kanterna och ovansidan av tårtan så att denfår en rund och fin topp. Det var nämligen prinsessorna på Haga Slott som älskade tårtan, och därmed blev den även en slående succé bland hela det svenska folket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.