Nu är det björnbärstider. Våra buskar är överfulla av svarta stora bär. Lycka. Ett enkelt sätt att ta hand om dem (förutom att bara äta upp dem rätt och slätt) är att göra sylt med hjälp av syltsocker
Björnbärssylt med. Egentligen borde man koka sylt oftare, fast det blir ju liksom aldrig av. Precis som den där skåpdörren i badrummet som släppt i ena gångjärnet eller lampan i källaren som slocknat
Nedan är ett litet recept på björnbärssylt - passar utmärkt till vispad grädde, glass eller i syltkakor (vilka jag ska lägga ut ett recept på så småningom
Jag bakade en glutenfri rosa prinsesstårta med vaniljkräm och björnbärssylt. 1,5 dl björnbärssylt. Vaknade upp i en solig söndag och tog mig ut på en promenad ner mot havet med Kerstin
Hittade björnbärssylt på ICA och då blev jag glad för det är det bästa tillbehöret enligt mig. Jag är ingen expert på att laga äggost, detta var andra gången jag lagade denna bohuslänska delikatess
Björnbärssylt. Björnbären tycks växa som aldrig förr, inte för att de är så lätta att hitta men längs kustvägen en bra bit norr från Halmstad fanns hur många som helst
Jaa, den här ledigheten har jag fått en hel del gjort vill jag lova… Idag känner jag mig sååå nöjd och belåten då jag har gjort både björnbärssylt, rabarber och vaniljsylt och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.