Smörj och bröa eller klä formen med bakplåtspapper. Häll upp i form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda längst ner i ugnen på 175° i ca 35-45 minuter, kolla med sticka så den är klar
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina. 2 dl glutenfria havregryn. Jag satte in båda mina plåtar i varmluftsugn på knappt 150 grader och med ugnsluckan lite på glänt. 2 dl glutenfria havregryn
Sedan häll i glutenfri mjölmix, lite i taget tills degen blir smidig. 25g jäst blandas ihop med 2 dl ljummet vatten och en skvätt olivolja, blandas runt i matberedare så jästen löses upp
Den här gången blev det en matig, lite grövre, glutenfri variant, som är lätt att ha att göra med, och som passar jättebra dels att äta som de är, dels att fylla med något smaskigt och kanske gratinera i ugnen
Vispa äggen med strösockret tills det blir poröst. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner det i äggsmeten under vispning (gärna med ballongvisp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.