Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, glutenoch laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Då jag bakade med Theodor så bakade vi i två miniformar, vet ej storlek. 3 ägg1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan1/2 dl kokosmjöl1/2 dl kokosolja (eller smält smör) 1 msk sötning (kan uteslutas. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. 1 1/2 dl nötmjöl (hasselnöt,mandel eller cashewnöt) 1 banan
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Mosa bananerna och mixa ihop med ägg, kvarg, kanel, kardemumma, honung och vatten. Glutenfritt,. Tillsätt lite mix mix i taget samt bakpulver, salt, vaniljpulver och valnötshalvor
Jag kan inte låta bli att svänga ihop dom med jämna mellanrum och varje gång jag öppnar kylen och kommer på att den finns "Twix" kvar blir jag lite extra glad
Detta eftersom bakplåtspapper inte "klistrar" sig fast i kanterna på samma sätt som aluminiumfolie (och bredden därmed minskar), om ni förstår vad jag menar
Vispa samman alla ingredienser och grädda med kokosfett i ett våffeljärn. Dessutom vill jag ju hinna innan ni är trötta på alla våffelbilder som kommer att synas i sociala medier imorgon
Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked. Generöst med fyllning är pricken över i. När julen och nyårsafton är över, är det dags för semlorna att dyka upp
Helt utan raffinerat socker, mjölk ochgluten, alltså mycket bättre för kroppen än vanliga snickers. Dom smakar underbart, lena och mycket smak av jordnötssmör vilket är något av det godaste som existerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.