Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
En av dessa var mina favoritbrownies - "brownies utan mjöl" som jag kallar dom. Jag fick från början inspiration till dessa underbara skapelser från PT-Fiaoch Sara från Träningsglädje
Typ som prinsessemlan - hybriden mellan semla och prinsessbakelse. Ett tips här är att använda bakplåtspappret för att föra över marsipanen på semlan - med fingrarna går det nämligen lätt sönder
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, glutenoch laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Det är ju lite så när man har småbarn hemma - men hinner sällan med allt man önskar. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utantillsattsocker (givetvis är de glutenfria också)
Kakorna gräddade jag på 150 grader i ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfriochsockerfri
utansocker, glutenoch mjölk av Ulrika Hoffer. om sockeroch växande kroppar. Förra helgen var jag bjuden på kalas hos min systerson och hans fina familj
Deras variant av semla passar bra för dig som vill köra både gluten- och mjölkfritt. Jag har inte gjort några egna semlor i år och tänkte därför passa på att tipsa om några goda semlor som matbloggs-vänner till mig har gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.