Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Lägg de svalnade äpplena ochbjörnbären i en sil, se till att fånga upp all vätska. Och man kan förbereda pajdegen dagen före och koka fyllningen på förmiddagen, så lägger man bara ihop och kör i ugnen när gästerna är på plats på kvällen
Bryn smöret i en gryta till det blir gyllenbrunt och luktar nötigt och gott. Blanda alla andra ingredienser i en skål och tillsätt sedan smöret och blanda ihop till en smulig deg
Blanda de torra ingredienserna m honung och smör. Lägg de grovt hackade nötterna samt äppebitarna som blandats med kanel och honug i botten på en smörad form
Tillsätt smöret och nyp ihop med kokosflingor och mandelspån. Blanda dem med citronsaft och socker. 1Blanda mjöl och socker. 1Dela, kärna ur och klyfta äpplena
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Kvällen startade med kantarellknyten och fortsatte med en kycklinggryta till middag och så avslutade vi med en sötsyrliga äppelpaj, som det togs om både en och två gånger av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.