Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Blanda de torra ingredienserna, rör ner ägg och yoghurt. Ta ut och skär i snittar 1–2 cm breda. Lägg med ena snittsidan uppåt och låt dem torka cirka 30 minuter i ugnen på 100 grader
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
Ta av från värmen och låt svalna en aning. Sikta ner mjölet och bakpulvret i en skål. Tillsätt sockret, polentan, citronskalet, konjaken, ägget och pistaschnötterna
Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna. Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt
En underbar liten sak med massor av smak från passionsfrukt, citron och varm vanilj. Det är något särskilt med de solgula och orangea färgerna och hur det effektfullt bryter av mot allt det vita
honung, citronskal ochvanilj. 2 krm vaniljpulver. Rör ner chiafrön och låt stå en stund, rör så fröna fördelas jämnt i vätskan och häll upp i 3-4 portionsglas. 2 krm vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.