Passionfruit and Lemon Vanilla Cream Sponge Cake (Tårta med smak av Passionsfrukt, Citron och Vanilj)
Louise´s Spis
Louise´s Spis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Bottnar
  • 100 g vetemjöl (1 3/4 dl)
  • 2 g bakpulver (½ tsk)
  • 4 ägg 100g strösocker (drygt 1 dl)
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljextrakt eller fröna från ½ vaniljstång
  • 75 g smör, smält och avsvalnat (zest från 1 citron om du vill ha citronbottnat. Tillsätt det då tillsammans med sockret.)
  • 120 g mascarpone, valfritt
  • 200 ml vispgrädde, Om du inte använder mascarpone, använd 300 ml grädde
  • 1 tsk vaniljpasta eller vaniljextrakt eller fröna från ½ vaniljstång
  • 2-4 msk lemon curd, recipe here eller köpt från affären
  • innehållet från 4-6 pasionfrukter
  • Cake
  • 100 g (2/3 cup) plain flour
  • 2 g (½ tsp) baking powder
  • 4 eggs
  • 100 g caster sugar (½ cup)
  • 1 tsp vanilla bean paste or vanilla extract or seeds from ½ vanilla pod
  • 75 g butter, melted and cooled (zest from 1 lemon if you like a lemon sponge. Add with the suger)
  • 120 g mascarpone (½ cup) optional
  • 200 ml whipping cream If not using mascarpone, use 300 ml cream
  • 1 tsp vanilla bean paste or vanilla extract or seeds from ½ vanilla pod
  • 2-4 tbsp lemon curd, recipe here or shop bought
  • pulps from 4-6 pasionfruits

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.