En fantastisk rätt med härliga smaker. Biryani är en risrätt som är väldigt populär i de Orientaliska länderna, främst i Irak men även i Indien och Pakistan
Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. Servera gärna grytan till basmatiris, naanbröd och eventuellt raita
Börja med att blanda din egen biryanikrydda om du inte har en färdigköpt och ställ åt sidan. God att serveras som den är med sallad och tzatsiki eller bredvid en god gryta
Blanda kryddorna till currypastan i en blender/med stavmixer. Servera med ris och naan. Täck med lock och låt sen sjudai 15 minuter under omrörning tills kycklingen är genomstekt. 1 tsk garam masala
Smaka av med socker och salt. Servera med kokt ris. 1 msk garam masala. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
En krydda som vi ganska ofta blandar till här hemma är en klassisk indisk garam masala. Inlägget Garam masala publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.