Eller, egentligen bestämde jag mig för detta redan igår, så jag satte igång att koka äppelmos klockan elva på kvällen - men ni vet ju vid detta laget, att jag är rätt hängiven min frulle
Resultatet visades upp och en del av alstren kan du se här, och kom ihåg att på "Kryddan" är du alltid välkommen att uppleva kulturen i arbete med egna ögon
Här nedan ser du lite bilder från min favoritstadsdel Tophane i Alanya. Så här efter julbordstider brukar det finnas en hel del laxrester att ta hand om, så den här rätten passar ypperligt på det nya året
Påbilden är bara kycklingdelarna, champinjonerna brynta och ligger i en stekgryta. Nu har jag förberett dagens middag som blir 70-talets Flygande drakens Kycklinggryta
Jag ska laga maten och i dag var första dagen på mitt nya jobb - jag ska bli mattant. På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastiskt fint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
Det finns ingen ände på allt som ligger i mitt knä, och jag har svårt att prioritera bort något. I en period av gråhet, snösmältning och allmän uttråkning letar jag inspiration som ska leda mig till nya matlagningshöjder
I fredags gick jag och syrran på stan en snabbis utan barn, bara vi. De fina och urgulliga servettringarna har jag köpt på Vintage Gamla Gatan här på väster i Örebro
Strö sen på tomat, lök, majs och lite ost. Lägg sen på ett nytt lager med chips och fortsätt på samma sätt som första lagret, tills du har gjort tre lager
) Den smördegsinbakade getosten serverades på en bädd av ruccola, lufttorkade skinka, rostade pinjenötter och mina nya favoriter, lätt soltorkade tomater
Redo för nya tag och recept på härligt chokladig kaka med kolasås. Kan bero på att det var första arbetsdagen efter jullovet och att kropp och hjärna var allmänt motvilliga att komma igång
Vad tycker ni andra, har ni något annat favvomärke på grillar. Jag ställde sedan lådorna på grillen, viktigt att det inte är allt för varmt under lådorna, jag stängde av brännaren under
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.