Jag hade lite fint marmorerad svensk biff i bit som låg frysen från ett annat tillfälle så tillsammansmed en portvinssås samt lite majskolvar fick det bli middag
5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning
Låt stå ca en halvtimme. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja
Smaka av med salt och peppar. Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten. Biffmed bambuskott och champinjoner är en favorit, och jag vågar nästan påstå att detta recept smakar som på restaurang
Låt stå ca en halvtimme. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja
Servera medbiffenoch grönsaksröran. Krydda köttet med salt och peppar, stek i resten av oljan. Strimla löken, paprikan, halvera tomaterna och dela sockerärterna i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.