)Ingredienser500 kg grytbitar av nötkött250 gram champinjoner2-3 st tomater3 st charleston (turkisk grön spetspaprika) 1 st gul lök1 msk tomatpuré2 dl vattenFärsk timjan Salt, peppar, krossad rökt rödpeppar (kirmizi biber)OljaGör så härSkär grytbitarna i lite mindre bitar
Egentligen ska det såklart vara den turkiska chilikryddan pul biber i turkisk mat, men Aleppo-chilin är en släkting från andra sidan den turkisk-syriska gränsen har jag lärt mig
Passa därför på att redan nu uppskatta kryddningen av harissa (personlig favoritkryddblandning av bland annat spiskummin), sumac (malda syrliga bär, gör under tillsammans med citronen sedan), chiliflingor ("pul biber"), salt och peppar
Fredag igen och veckan har gått fort, jag har ju inte ens bloggat om förra helgens tjejmiddag. Vi började med en laxtoast som bestod av levainbröd, lax som M rökt i röken, senapsdressing med dill och honung i, rostade solrosfrön och lite grönsaker
Ingredienser, 4 personer3-4 kycklingfileér3 msk olja1 st gul lök1-2 st gröna turkiska spetspaprikor1 msk tomatpuré3 st tomater2 st vitlöksklyftorSalt, peppar, torkad rökt chilipeppar (kirmizi biber), timjanSkär kycklingfileérna i små bitar
Sastojci Količina govedina 0,5kg luk iseckan veliki aleva paprika, slatka+ ljuta 1+ 0,5kasicice so, biber, djumbir malo lovorov list 2 sok od paradajza 2dl laneno ulje 1 kasika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.