1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär fläsket i 1/2 cm stora tärningar. 1/2 tsk krossad kryddpeppar
Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€. Många av er slog huvudet på spiken direkt, medan andra gissade på palt medan en annan skrev, â€Nä, i palt är det ingen lök
4 portioner10-12 vinterpotatisar (1 kg)1 ägg2 1/2 dl vetemjöl1 tsk saltFyllning. 150-200 g rimmat sidfläsk1 gul lök(Smör)1/2 tsk stött kryddpepparTillbehör. Koka upp vatten och salt (1/2msk/liter vatten) i en stor kastrull. 2 1/2 dl vetemjöl
Koka potatisen med skalet på. Skala och pressa den varm med potatispress i en bunke. Täck över med plastfolie och låt potatisen kallna i kyl över natten
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
4 1 liten gul lök 150 g rimmat sidfläsk 1/2 msk stött kryddpeppar 1 kg rå potatis 300 g kokt potatis 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt + salt till kokvattnet Till servering skirat smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Nyp ihop så ingen fyllning slipper ut, platta till kroppkakan något. Skala och koka potatisen, låt den svalna och pressa den därefter genom en potatispress
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.