Till kvällsmat blev det dolma på zuchini. Ingredienser3 st zucchini2 dl ris1 st gullök200 g köttfärs1 knippe persilja1/2 msk tomatpuréSalt, svarpeppar1 dl olja3 dl vattenTomatsåsFräs 1/2 msk tomatpuré i 1/2 dl olja och häll i 1 dl vatten. 3 st zucchini. 1/2 msk tomatpuré. 1/2 msk tomatpuré. 1/2 dl olja och
Lägg zucchini, persiljan och lök i matberedaren och mixa fint. Häll kokande vatten i mitten av kastrullen så att vattnet täcker 3/4 av paprikan. 1 st zucchini, grön , liten. 15 st paprika för dolma , de mindre ljusgröna
De blir fantastiskt goda, särskilt precis när de är varna från ugnen/grillen. Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar med zucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Place the grated zucchini in a fine mesh strainer over a bowl. In a large bowl, combine the zucchini, spinach, feta, herbs, eggs, scallions, and garlic
2 stora zucchini. Skölj squashen och dela på längden. Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter
Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
Gratinerad zucchini är en underbart smakrik rätt, trots parmesanosten är den relativt kalorisnål. Vill man skulle man kunna servera den gratinerade zucchinin som ett tillbehör till en köttbit, som en contorni i Italien
Lightly sprinkle one side of zucchini with salt, then flip, and sprinkle with remaining salt. Make sure not to over roast or zucchini will break during rolling
Jag plockade de största blad jag kunde finna på lotten och tog hem dem för att göra dolmar. Jag hade snöre runt mina dolmar men jag tror inte att det behövs, de verkade ligga på plats ändå
Lägg sedan zucchini, sen kål/mangold och avsluta med aubergine, paprika och tomaterna. Zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.