Jag hittade färska brysselkål, palsternackor, delikatesspotatisar, morötter och grönkål. Dessa bilder är från påskhelgen som bestod av mycket arbete, men en kväll hade vi goda vänner på middag och jag tror bestämt att de gillade det jag bjöd på
Den är färdig att dekorera med. Kontrollera då och då med en sticka om betorna känns genomkokta. När betorna är klara häller du av vattnet och skalar medans de är varma då skalet faller av lätt
En helt otrolig tid och jag undrar vad världsrekordet ligger på. Leila berättar att hon inom kort börjar sälja egna köksprylar under märket Leila’s General Store
Skala och skär rödbetorna i klyftor och morötterna i stavar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung, timjan samt salt och peppar efter smak
500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
örtsalt och malen vitpeppar. Bryn kycklingfiléerna med smör i stekpanna, salta och peppra. Lägg klyftade betor för sig och kycklingfiléer för sig på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över lite olivolja på betorna, salta och peppra
Rödbetor i kokosmjölknågra kokta rödbetor från tidigar i veckanfullkornspastafalafelkokosmjölksaltsvartpepparspiskumminchiliTa fram rödbetorna ur kylen
När löken fått lite färg lägg i betorna, morötterna ochkockornaoch bryn i några minuter. Börja med att finhacka den löken och stek den på medelvärme i en tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.