För fräschheten och de goda smakerna står jordgubbarna, citronen och vaniljen för, perfekt för en knorrande mageoch om jag orkar så ligger där även några kokta ägg och väntar
Igår kväll fick vi oväntat men uppskattat besök av en mycket trevlig säljare från Gourmetfisk som har en mycket bra affärsidé – att leverera fisk, skaldjur och kött direkt till dörren
Lägg benen i en påse och häll i marinaden. Grilla/stek benen enligt anvisning på förpackningen. Ta i myntan, äpplet, fetaosten och purjolöken, smaka av med salt och peppar
Inga större fel med det för dels är det en mindre miljöpåverkan av att äta lite mer grönt, och vegetariskt portein är jäkligt mycket billigare än animaliskt kött
Piggvar på ben - klippt och delad längs ryggbenet. Gnid in dem med salt, peppar och olja. Skala sparrisen från nedre kanten av knoppen och längs hela stammen
Om du köper en fläskkarré, vilken är en utmärkt detalj, gör dig själv en tjänst och köp den med ben. Idag blev den klassiskt späckad med lite katrinplommon, några rosmarinstekta äppelklyftor och en sky smaksatt med calvdos
Stycka ur kotletter med benoch fettkappa kvar. Koka färskpotatisen, häll av den och låt den ånga av. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta
Värm kokosmjök och vaniljpulver. Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken
Nu är det väl ingen större nyhet att det är viktigt med en fungerande mageoch en fungerande tarm, men Giulia Enders lyckas göra den kunskapen både rolig och intressant
Receptet kommer upp i ett inlägg sen, vill dels ha en snygg bild till inlägget men sen vill jag verkligen äta innan jag skriver inlägget, magen börjar kurra lite smått och jag vet att första dagarna brukar vara jobbiga och det känns som man ska hungra sönder sig
Den är glutenfri och nästintill komjölkfri (om man inte räknar med parmesan, men den klarar jag av). Det är så skönt att kunna äta sina favvo-rätter utan att få ont i magen
Igår var jag ute hos mormor och morfar en sväng och det var så mysigt. Det är nämligen den första idag, och två månader tills vi lämnar stan för landet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.