Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken). Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Saftig, mjuk, smakrik ochmättande. Blanda väl. Blåbär och citronkaka (glutenfri, mjölkfri, sockerfri). Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop
Spill i grädde och mjölk vispa tills allt blandats samman. Häll chokladbitarna som är ganska grovt hackade, i en skål med plastfolie över och ställ i frysen
Blanda även ner resterande ingredienser ochblanda. Jag har sötat den med sukrin gold, vilket går att byta ut mot sötströ (eller annat liknande sötning)
Jag har för länge sedan gjort något liknande, men som jag helt enkelt kallade för chokladkaka med kokostäcke, eftersom jag inte visste vad just ryttarkaka var
Eftersom det är rabarbersäsong och jag länge har funderat på hur man kan göra en lite smartare rabarberpaj utan vitt socker, har jag nu experimenterat fram en smulig paj som innehåller just mandelmjöloch rabarber och är glutenfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.