Banh Xeo - vietnamesiska pannkakor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rismjöl
  • 10,5 tsk socker
  • 10,5 tsk salt
  • 10,25 tsk gurkmeja
  • 1240 g kokosgrädde
  • 1120 g vatten
  • 12 msk rapsolja
  • 11 msk rapsolja
  • 112 g schalottenlök, finhackad
  • 115 g vitlök, finhackad
  • 120 g salladslök, skivad
  • 140 g fisksås
  • 110 g sesamolja
  • 1450 g mungböngroddar
  • 1340 g krabbkött, kokt
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 1 salladsblad
  • 1 koriander
  • 1 mynta
  • 1 Pannkakor150 g rismjöl 0,5 tsk socker 0,5 tsk salt 0,25 tsk gurkmeja 240 g kokosgrädde 120 g vatten 2 msk rapsolja
  • 1 Fyllning1 msk rapsolja 12 g schalottenlök, finhackad 15 g vitlök, finhackad 20 g salladslök, skivad 40 g fisksås 10 g sesamolja 450 g mungböngroddar 340 g krabbkött, kokt salt vitpeppar
  • 1 Servering salladsblad koriander myntaPannkakor
  • Blanda rismjöl, socker, salt och gurkmeja i en stor skål med kokosgrädden. Vispa ner vattnet lite i taget. Låt smeten vila i 10 minuter. Fyllning
  • Innan du steker pannkakorna gör du klart fyllningen. Hetta upp 1 matsked olja i en wok. Fräs all lök på låg värme tills de blivit genomskinliga utan att ta färg. Lägg över lökmixen i en bunke och tillsätt fisksås, sesamolja, böngroddar och krabbkött. Blanda och smaksätt med salt och malen vitpeppar. Pannkakor forts.
  • Hetta upp woken igen och tillsätt 2 msk olja. När oljan börjar ryka tar du bort den från värmen och täcker ytan med olja genom att luta woken från sida till sida. Häll ur överflödig olja och torka ur woken med hushållspapper. Tricket är att få en tunn film olja som gör att pannkakssmeten kan täcka woken utan att lossna medan pannkakan steks. Häll ca 1 dl smet i woken och vicka den så att hela woken täcks av ett tunt lager smet, stek tills insidan ”stannat” och undersidan fått färg. Servering
  • Vik pannkakan dubbel och lägg på ett uppläggningsfat, skeda i en fjärdedel av fyllningen och servera med salladsblad, örter och dipsås på sidan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.