DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligenEid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på tillEid
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Lägg dinabaklavarullari formen med öppningen nedåt. Denna baklava är helt makalöst god. Krispiga, gyllene trådar fyllda med nötter som sedan dränks isirap
Smörj en långpanna och lägg ett fillobladi botten och pensla det med smält smör. Fortsätt och lägg i hälften av bladen och pensla vart och ett med smör
Baklava var för mig något helt okänt, men väldigt enkel dessert att veganisera. Eftersom vi ställde till med libanesisk matfest under gårdagen var det självklart att jag skulle stå för efterrätten, då jag är väl bevandrad i de veganska bakverkens värld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.