Häll på sirap över hela direkt när du tagit ut baklavan ur ugnenSmaklig spis. ) Jag gjorde 2 olika baklava med recept från Zeinaskitchen. 170 graderRullade baklavaDu behöver. Från höger rullade baklava och sedan nutellabaklavaBaklava med Nutella Du behöver 500 gram nutella100 gram osaltat smör (smält) 1- 1/2 paket filodeg beroende på hur många blad det är i varje paket200 gram valfria nötterVit sirapVaniljsockerHackade Pistagenötter till dekorationEn djup plåt. ) 2 olika baklava med recept från Zeinaskitchen
Denna baklava är helt makalöst god. Lägg dina baklavarullar i formen med öppningen nedåt. Ta ut från ugnen och ringla genast den kalla sirapen jämnt över baklavan
BaklavaPortioner. Fördela den varma sockerlagen jämnt över den svalnade baklavan. Baklavan ska då ha sugit åt sig sockerlösningen och inte vara kladdig på ytan
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED ARLA Snart är det äntligen Eid och tillsammans med Arla har jag tagit fram ett recept på en underbar baklava som är perfekt att bjuda på till Eid
Smörj en långpanna och lägg ett filloblad i botten och pensla det med smält smör. Fortsätt och lägg i hälften av bladen och pensla vart och ett med smör
Baklava var för mig något helt okänt, men väldigt enkel dessert att veganisera. Baklava (en långpanna, dvs jäkligt mycket baklava, uppskattningsvis till ca 30 pers beroende på hur glupsk en är)
Frasig och ljuvligt god baklava tillagad i långpanna. Du kan göra baklava på många olika sätt, lite längre ner i detta inlägg har jag länkat till olika baklavarecept
Halvera filodegsarken, de ska mäta ca 20x30 cm. Håll dem fuktiga under våt handuk, de torkar lätt. Smält smöret och pensla botten av en rektangulär form cirka 20x30 cm
Idag har jag gjort äkta turkisk baklava och lite annat gott. Attar (sirap) till baklava. Tillsätt lite olja för att spä ut smöret, ta sen fram en bak pensel och pensla formen hela formen som du tänker använda till din baklava noggrant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.