Bakadrabarbermed grillad vit sparrisPortioner. rabarbern ska vara mjuk med kärna kvar i mitten. Skär rabarbern i lika långa och breda bitar som sparrisen
Det är egentligen bara bakaderabarbermed grädde, men ni HÖR ju hur gott det är. Men en av de saker jag lagat i jobbsammanhang är i alla fall den här fantastiskt trevliga rabarberdesserten, och den vill jag verkligen dela med mig av
Värm en stekpanna och stek rabarberbitarna i smör tillsammans med agavesirap och vanilextrakt. Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Skär rabarbern fint och koka mör tillsammans med vatten och socker. täck med ett lock. Rabarberglass och bakadrabarber, chokladjord, brända mandlar, spansk körvel och ingefärstuileFantastisk sommardessert som andas lyx
Rabarberkakamed maräng. Vispa mjukt smör med socker, vispa ner ägg och sist mjölken. 1-2 dl skurna och lätt förvällda rabarber. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (använde själv en som var ca 20x30 cm), lägg på rabarberbitar och täck sist med den sega marängmassan. Grädda i nedre del av ugn 45-60 minuter, testa med sticka om den är färdiggräddad (varierad tid i ugnen beror bl. 1-2 dl skurna och lätt förvällda rabarber
En fräsch moussetårta i flera lager bakad på mandelbotten. Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Bakad havregröt med russin & kanel. Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.