Smörj en form med löstagbar kantoch bröa den med mandelmjöl. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Hur som helst så var denna kakan uppskattad. Kontrollera med provnål att de är genombakade. Blanda rabarbernmed socker, vaniljfrön och -stång i en ugnsfast form
Värm en stekpanna och stek rabarberbitarna i smör tillsammans med agavesirap och vanilextrakt. Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Smörj en form med löstagbar kantoch bröa den med mandelmjöl. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Jag kan väl ärligt säga att detta inte kommer att bli den mest använda boken här hemma, men jag uppskattar att det faktiskt finns en bok som verkar vettigt när vi kommer till det här med att baka utan gluten
Choklad- & Vaniljmuffins10 stora 4 dl vetemjöl3 msk kakao2 msk chokladpulver (o´boy eller liknande)1 tsk bakpulver0,25 tsk bikarbonat0,5 tsk salt1,5 dl strösocker1 ägg, lätt vispat2,25 dl mjölk2 tsk vaniljsocker75 g smör, smält och avsvalnat Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna, utom vaniljsocker, i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk, vaniljsocker och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och är fastaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler Häll grädde, socker och sirap till toppingen i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmen och klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över muffinsen och låt stelna 10 stora. 3 msk kakao
Skär av det gula skalet med en potatisskalare och pressa ut saften. Skär rabarberstjälken i avlånga, snedskurna bitar och lägg i en avlång sockerkaksform
Låt kakan kallna. Mazarinkaka. Känn efter med sticka. Vispa ägg och socker. Bred över kaka. Rör sedan ner det blandade mjöl,bakpulver sötmandeln och vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.