Äntligen var det även tur för Bagerskan att vara med i tidningen, inte en dag försent. Men lite värme är inget som hindrar Bagerskan från att stå i köket och stöka utan jag bakade både en och två tårtor i juli
Härom veckan fick jag ett samtal från Eva - en av våra grannar med en förfrågan om Mockatårta. Och trots att jag aldrig gjort en Mockatårta tidigare så antog jag mig utmaningen med glädje, hur svårt kan det ju vara… *ler*Ett kärt minne från min barndom hos min mormor Karin är just Mockatårtan från konditoriet i Nossebro, den var sååå god
Nu till något annat positivt och det är denna härliga kladdkaka från duktiga Bagerskan. "En kladdkaka som smakar jordgubbar med vaniljkräm" som Bagerskan skriver på sin sida
Här kommer en favorit i repris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Härom dagen var det olidligt varmt och barnen tjatade om glass… Jag såg då fruktskålen med päron och kom på en genial tanke om att göra egen Piggelin-glass
I ett synnerligen kreativt ögonblick så kom bagerskan i köket på att det borde finnas ett friskt, syrligt och lite fruktigt tillbehör att servera till kakan
Detta frasigt smaskiga recept hittade jag på min favoritsida av inspiration – Pinterest. Ursprungsreceptet var egentligen med Nutella men jag valde att fylla de krispiga rullarna med dulce de leche istället
Hejsan vänner. Som ni kanske märkt så har jag haft ett längre uppehåll här på bloggen. Jag har genomgått en stor förändring i mitt liv och kände att bloggen fick ligga på is under tiden
Tänk dock på att när du smälter chokladen nästa gång inte värmer chokladen för varmt, då måste du börjar om, igen… Detta var del 1 av 2 i Bagerskans chokladskola. 2 i Bagerskans chokladskola
Min mormor Karin dog för några år sedan på julafton och med julen nalkandes runt hörnet kom jag att tänka på en av alla hennes mjuka kakor som hon brukade baka
Det kan inte vara många som missade hysterin och uppståndelsen kring semmelwrapen som Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet skapade tidigare i år
Jag har alltid älskat chocolate chip cookies, dom ska vara stora, sega och gärna knapriga. Efter att ha suktat och längtat allt för länge och dessutom kom på den geniala idéen med att ha i fudgebitar så kunde jag inte hejda mig längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.