Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Baconlindadfläskfilé. Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Fläskfilé stod på menyn ikväll. Jag visste bara inte vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag det här supergoda receptet hos Matplatsen
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindadfläskfilé och blomkålsmos. Gör ett djupt snitt i fläskfilen och fyll den med en blandning av persilja, vitlök och smör kryddad med salt o peppar
Häll i spenaten tillsammans med löken och sist svampen. Klicka i creme fraichen och späd med mjölken. Låt puttra ihop sig och smaka av med salt och peppra
Tag av och snitta små snitt längst med hela fläskfilén. Skär ner potatisen i klyftor med skal för en krispigare smak och stek i stekpanna med mycket smör tills dom fått en härlig brun färg
Servera salladen med den baconlindadefläskfilén. Blanda mozzarella, crème fraîche med örter och lök. Dela fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. 700-800 g fläskfilé
Peppra fläskfilén och linda sedan baconskivor runt så att hela filén blir täckt. Hacka löken fint och fräs gyllene i smör i en stekpanna med höga kanter, tag ur pannan
(Citronpeppar och salt)Fläskfilén lindade vi i bacon, kryddade lite med pepparmix, stek i panna så hela filén får en stekyta och kör den färdig i ugnen
Späd med vin och vatten, och koka upp. Servera med pressad potatis och en god sallad. Bryn i 1 msk matfett och krydda med salt och peppar. Lägg i de skurna tomaterna och koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. 600 g fläskfilé
Skär en skåra längst med filén. Servera med potatisgratäng. 1 fläskfilé. Ansa köttet. Lägg i klippta soltorkade tomater, de tunt skivade vitlöksklyftorna och bitar av mozarellaosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.