Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Klipp över soltorkade tomater och servera med förslagsvis broccoligratäng eller en sallad
Häromdagen gjorde jag också något smaskigt nämligen fläskfilémedgrönpepparsås. Skär upp fläskfilén i centimeterbreda skivor, platta till dom lite med kniven
Baconlindadfläskfilé. Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindadfläskfilé och blomkålsmos. Gör ett djupt snitt i fläskfilen och fyll den med en blandning av persilja, vitlök och smör kryddad med salt o peppar
Fräs löken mjuk med lite matfett. Skiva filén och servera den med såsen och bakad potatis. Späd med buljong och vin och koka ihop till 2/3. ca 1 kg fläskfilé. ca 1 kg fläskfilé salt och peppar
Börja med att putsa fläskfilén och lägg den i en plastpåse. Koka grönpepparsåsen på medelvärme i fem minuter och rör om då och då så att den inte bränns vid
Till detta passar det bra med en grönpepparsås och ett glas rött, jag rekomenderar Santa Ines isla de maipo som är ett bra alternativ till en lite starkare måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.