70 procentig
choklad använde jag och kogrädde + smör. Alltså inte vegansk, men det skulle jag tro fungerar bra. Med tanke på dessa tryfflar som är så väldans goda.
Dessa småkakor kallas Baci di Dama, som ungefär betyder något i stil med ”kvinnans kyssar”, och visst ser de ut som små söta kyssar, med chokladfyllning
Ta ut de stelnade Baci-pralinerna ur kylen och doppa dem i den smälta chokladen. Börja med fyllningen. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills de är gyllene och skalen börjar lossna
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta. Tillsätt likören. Låt kallna i kylskåp ca 1 timme och spritsa sedan till toppar
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Rör i chokladen och låtden smälta. Tillsätt likören. Låt kallna i kylskåp ca 1 timme och spritsa sedan till toppar
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta. Tillsätt likören. Låt kallna i kylskåp ca 1 timme och spritsa sedan till toppar
”Baci”, som betyder kyssar översatt från italienskan, består av en choklad- och hasselnötskräm som beströtts med ytterligare hackad hasselnöt och som toppats med en hel hasselnöt och därefter täckts av antingen mörk-, vit- eller mjölkchoklad
”Baci”, som betyder kyssar översatt från italienskan, består av en choklad- och hasselnötskräm som beströtts med ytterligare hackad hasselnöt och som toppats med en hel hasselnöt och därefter täckts av antingen mörk-, vit- eller mjölkchoklad
Ingredienti per40 baci. Infornate per 20 minuti a 160°C, noterete che le palline si appiattiranno creando le mezze sfere per i baci di dama. Questi dolcetti prendono nome dalla loro forma, ovvero 2 calotte semisferiche “incollate” con del cioccolato fondente a mo’ si stessero baciando
Bacibaci. Hej godingar, kommer ni till vinfestivalen idag eller imorgon. Mat med Vänner är där och står i Enjoy Wines monter, Enjoy frågade oss om vi kunde fixa sommardrinkar på deras sprillans nya The brand new republic – Rom
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta. Tillsätt likören. Låt kallna i kylskåp ca 1 timme och spritsa till toppar kyl ytterligare ca 1 timme före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.