Men även om vi kallar dem för biscotti här i Sverige, så är det korrekta italienska namnet cantucci. Kakorna härstammar från Prato i Toscana och där, precis som på många andra platser i Italien, är cantucci ett populärt avslut på en måltid, och serveras ofta tillsammans med vin santo - ett sött dessertvin
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver, saffran och apelsinskal. Stöt gärna saffran med 1 tsk socker i mortel för att få ut smaken ordentligt
Till efterrätt blir det ofta cantucci som är ett slags skorpor men även citronkakor och liknande. I förra veckan åkte jag och min partner iväg på en riktigt härlig vinprovning i Toscana, det blev en kombinerad mat- och vinresa till Italien, närmare bestämt Florens och Chianti Classico
Italienska cantucci blev det också till adventskaffet. Cantucci smakar utmärkt till adventskaffet. adventsfika, adventsljus, ökensand, cantucci, Mjuk pepparkaka, småkakor, Uppåkrakakor 250 g grovhackad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.