Det här siroppon ger en svalkande citrondryck. Smaken är rundare än lemonad. Troligtvis är det inte lika nyttigt eftersom c-vitaminerna koker bort, men siroppon har längre hållbarhet tack vare den höga sockerhalten
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
½ flaska cedro/citronolja (liten). Rör ihop grädde, strösocker, sirap, margarin och citronolja. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner det i smeten
5 dl till degen och 3 till utbaketdetta är VIKTIGT annars blir de för stabbiga)1,5 msk ingefära250 gram smält smör2,5 msk bikarbonat1 hel flaska cedroBlanda mjöl, ingefära, socker och bikarbonat tillsätt smält smör och sirap och sist grädde och cedro
7 ½ ml cedro citronolja ( alt Dr Oetker citronarom ). Vispa sirapen ljus. Vispa grädden i separat skål. Blanda samman alla ingredienser och rör till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.