I eftermiddag ska jag fylla på fransarna hos Linnea på CutandDrive. Det var många både gamla o nya deltagare, kände responsen från deltagarna som såg både trötta, glada o nöjda ut när de gick därifrån
Ikväll gjorde jag det grillade brödet och det är helt klart en ny favorit på grillen. I veckan som gick var jag på tjejkväll tillsammans med ett gäng före detta kollegor, som med åren kommit att bli mycket goda vänner
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Jag går alltid på känsla vad gäller kryddor och vad jag har hemma, så mina köttfärssåser är nästan aldrig sig lika men mina barn är van att prova och är inte rädda för nya smaker
Bara att dra över på skärbräda. Maken och jag testade ett nytt recept under helgen när vi ville ha något riktigt gott som gick snabbt att sno ihop som kom att bli en ny mumsig favorit
Veckans meny blir bara för fyra dagar för på fredag åker vi bort. Det blir tre teman för det här inlägget - lördagsmys, veckans matsedel och svar på en utmaning från Bakglädje-Erika
Tänk på att pepparkaksdegen håller läääänge för kryddorna är bevarande. * Smält smöret och häll i sirap i kastrull* Läs upp farinsocker i, rör om* Låt kallna* Rör i två ägg* Lös upp bikarbonaten i lite kallt vatten och häll i* Rör i 16 dl mjöl snabbt (använd degkroken på elvispen)* Rulla till en rulle och lägg in i kylen* Baka ut när du har tid* Mjöla bakbordet ordentligt (1 dl mjöl)* Tryck ut degen och kavla sedan försiktigt till önskad tjocklek* Låt barnen skära med trubbig kniv, till bokstaven i deras namn, gubbar, monster etc. * Justera de kakor som du vill ha snygga när de precis kommit ut från ugnen, då kan man skära i kanten* Grädda 6-8 minuter på 180 grader, vakta hela tiden så att de inte blir för mörkt gräddade
Om du er nysgjerrigpå prosessen, har jeg skrevet om dette tidligere. Dessverre har jeg ikke vetorett på denslags i huset, så her serveres det både ribbe og pinnekjøtt
Egentligen hade jag tänkt spara bloggandet till den planerade nyårskavalkaden i morgon, men när jag nu hittade de där gravlaxskivorna längst bak i kylen bestämde jag mig för att "reta er" med en liten amuse bouche
Det var precis så att jag fick ihop till en paj häromkvällen när det var så pass fint väder att det faktiskt gick att sitta ute och fika på balkongen i kvällssolen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.