Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Vi bjöd på dessa smakrika bönbiffar, med spenat, paprika och fetaost. Till de smarriga biffarna serverade vi ugnsstekt potatis och en kall sås med ajvar och dill
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Jag serverade dem sedan med rösti, champinjonsås, grönsaker och en klick vinbärsgelé. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen genom att krama ur den ordentligt med händerna
Dagens recept på bönbiffar krävde inte en endaste liten svordom, det tillhör den lyckade skaran och får därmed ansluta sej till övriga fungerande recept här på bloggen
Häll bulgur i en skål och täck med kallt vatten. En lättgjord vegetarisk rätt, men tänk på att tabbouleh behöver tid både för att förbereda bulgurgrynen och därefter för att smakerna ska mogna
Tillbaka till meat-free Monday och vad passar då bättre än enkla och goda bönbiffar. Bönbiffar. Jag använde en burk blandade bönor och en burk kidneybönor, men egentligen går det bra med vilka bönor som helst (i burk)
Forma till biffar och stek på medelvärme tills de fått en gyllene yta på båda sidor. Skiva resten av löken i tunna skivor, stek i medelvärme tills de mjuknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.