Originalreceptet på dessa smarriga kikärtsburgare kommer ifrån bloggen 'Hungry Couple' (se här). Denna typ av enkla, snabblagade maträtter passar mig perfekt just nu eftersom jag för tillfället hellre är ute och njuter av sommarvärmen än står framför spisen
Nu var det dags att ta sig an de stackars torskbitarna, och tillsammans med en bit lax som också blivit över och fått husera i frysen ett tag blev det riktigt goda fiskbiffar, som varmt kan rekommenderas
Quinoa till exempel är supergott att ha i gröt, göra bars med nötter och frön, ha i sallad, ha i granola och bröd, och SÅKLART, i biffar eller FALSKA KÖTTBULLAR
Sojabönor har en ganska neutral smak, så man kan med fördel krydda dessa biffar mer. Stek dem som små, små puckar och servera med spaghetti och tomatsås
Med lite fantasi och kreativitet snodde jag då ihop de här biffarna. Blanda i sojasåsen till rätt färg, kryddorna och bindemedlet (veteströet eller flingorna) till en fast konsistens så det går att forma biffar med händerna
Dessa burgare fungerar självklart lika bra att använda som vegoburgare som att servera som biffar till potatis och sås, eller varför inte till en god och matig sallad som här
Jag jämför med mina egna vegetariska bullar/bollar/biffar. Jag tror att dessa är mina nya favoriter faktiskt, enklast var de med att göra och höll ihop kanonbra
"Meatless monday" och därför bjuder jag er idag på kikärtsbiffar som jag gjorde förra veckan. Måste erkänna att jag lyckas sådär med mina vegetariska biffar men skam den som ger sig
Hur är går det med den där köttfria måndagen, eller meatless anyday som vi hellre kallar det i Mårtenssons kök, är det fler än vi som dragit ner en smula på köttintaget