Olja in fyra kaffekoppar lätt och fyll med äggskummet till hälften. 1500 g blandande bär ( ex tranbär, blåbär, björnbär, hallon och havtorn) 2 msk socker 3 äggvitor 2 droppar citronsaft 1,25 dl socker oljaKoka upp bären med 2 msk socker. Snöäggen pöser upp men vänta med att ta ut dem tills de sjunkit ihop, efter cirka 10 sekunder
Välj nu om du vill mixa bärkompotten helt slät, eller ha den som den är med bitar i. Bärkompott. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker fluffigt och vitt
I denna variant så rörde jag ner lite bärkompott i som smaksättning. Kom över ett parti färskost för ett tag sedan och då passade jag på att göra olika frozen cheesecake med olika fyllningar och olika bottnar
Jag testade för ett tag sedan att göra bärkompott utan att tillsätta något förtjockningsmedel. Som ni vet gillar jag att göra bärkompotter till efterrätt eller gofika på helgen
Till dessert skulle serveras en chokladlakritsmousse med mandelflarn, vispgrädde och en bärkompott, men det gick ta mig tusan inte, vi var så galet mätta, matkoma är bara förnamnen så det fanns helt enkelt inte det minsta lilla utrymme kvar för det
Nu är det bara att varva hallon, blåbär, krämen, bärkompotten och kexen. Jag bjöd på den örtrubbade laxen med picklade grönsaker och dillpesto, vilket du hittar recept på här och till efterrätt blev det cheesecake i glas a la Sofia Fahrman
Vaniljbottnar fyllda med vaniljcreme samt bärkompott och spacklad med grädde och täckt med marsipan. Ännu en tårta med de populära Blixten och Bärgarn, denna gång till en pojke med namnet Wilton
Häll upp lite av bärkompotten på en tallrik och lägg i en pannacotta hjärta och servera. Under tiden häll grädde i en kastrull tillsammans med vaniljpulver/
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.