På fredagskvällen efter en ganska lång arbetsvecka för både stora och små, får maten gärna vara snabblagad, samtidigt som den ska förmedla en "lyxig känsla"
komplettera gärna med små havskräftor, vongole och/ eller blåmusslor. Vi avslutar året i Italien och vad kan väl vara mer passande avslut än en Risotto på havetsläckerheter samt ett glas väl kyld Spumante di Franciacorta
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. Både för att det är nyttigt med fisk men framför allt så ökar det ju sannerligen möjligheterna att variera både vardags- och festmaten
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
När vi hade främmande på annandagen av vår fina guddotter med familj och vän bjöd vi på just detta. Snart är det dags för nyårsafton och här kommer tips på en nyårsmeny
Jag har efter nästan tre år valt att inte ha med min matspalt i fler nummer. Det brukar dyka upp en hel del skaldjur på mångas nyårsmeny och kött brukar vara vanligare än fisk- och fågelalternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.