Denna gång fyllde jag den med en avokadohummus, keso, zucchini och ruccola. Min avokadohummus gjorde jag bara genom att mixa kikärtor med avokado, citronskal- och saft, olivolja, sesamolja, salt och peppar
Till det en avokadohummus och en sallad. Avokadohummus. Halstrad tonfisk med avokadohummus4 port4 port ris 2 avokador2 msk olivolja2 msk sesamfrön1 dl matyoghurt2 vitlöksklyftorsalt och pepparSallad1 rödlök1 cosmopolitansallad1 kruka persilja2 tsk olivolja2 tsk rödvinsvinäger560 g vit tonfisk1
Dessutom valde jag en ny topping grundad på en avokadohummus (jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha guacamole eller hummus, så det blev en kombination)
Passar utmärkt som dip eller varför inte på en crostini. 1 brk kikärtor, 400 g2 avokador1 vitlöksklyfta2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt, pepparspiskumminSkölj ärtorna och mixa med alla ingredienser
Avokadohummus. Avokadohummus. Servera tonfisken med ris, tomatsallad och avokadohummus. Halstrad tonfisk är en av mina absoluta favoriträtter, speciellt nu på sommaren, och jag serverar gärna ett glas rött vin med en medelfyllig kropp och bärig framtoning, frisk syra och påtagliga men relativt mjuka tanniner till, som exempelvis ett vin från klassiska Toscana
Rebecka bjöd på två sorters tunnbrödsrullar, den ena med avokadohummus. Måndagskvällen har idag ägnats åt en trevlig picknick-matbloggsträff i Slottsskogen här i Göteborg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.