Veckans sås

Veckans sås

Gräddsås

Gräddsås

3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk kalvfond 0,5 msk soja 0,75 tsk salt
Jennies räkmacka med gräslöksaioli

Jennies räkmacka med gräslöksaioli

1,5 kg frysta stora räkor med skal, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 1 kruka sallad 8 rädisor, i kvartar 0,5 gurka 1 citron, i klyftor dillvippa gräslök, finskuren svartpeppar, nymalen 4 skivor vitt bröd (t ex hönökakor, vitt lantbröd eller formfranska)
Aioli

Aioli

Guasacaca

Guasacaca

3 avokador 0,5 rödlök 1 jalapeño 1 klyfta vitlök (stor) 0,5 kruka färsk koriander 0,5 dl persilja 2 tsk vinäger 0,5 limefrukt, saften 1 msk olivolja (eller rapsolja) 0,5-1 tsk salt svartpeppar, nymald