Marulk, denna fula och köttiga fisk som smakar minst sagt gott. Ihop med en enkelsallad och en krämig sås gjord på ärtor blir denna fisk en riktig succé
Igår blev det av. Ett recept jag velat testa ett tag men kräver lite planering eller snarare tid. Fastnade för en bild speciellt, av Meg Thompsons i övrigt alltid lika inspirerande och vackra bilder av hälsosam och naturlig mat
Idén till kakan kommer från Australiensiska Masterchef som jag kikade på härom dagen. En Genoise är en slags sockerkaka som inte innehåller ngn jäsninsmedel i form av bakpulver eller bikarbonat, istället handlar det om att vispa in mycket luft i kakan genom lång vispning över vattenbad
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Som jag berättade i går, fick jag en ny bakbok av Emma direktimporterad från Australien med en massa australiensiska recept på kakor, pajer och bakverk
Sangria kommer från spanskans ord för blod – sangre – och syftar till vindryckens röda färg. I Sverige har Sangria de senaste åren blivit allt mer populärt efter att i årtionden varit en otrendig dryck, förknippad med charterresornas grisfester
Just den kombinationen kallas för Peach Melba och kommer sig av en efterrätt som skapades på Hotel Savoy i London till ära för den australiensiska sopranen Nellie Melba vid hennes Europabesök 1892
Vinet är ett nytt Shiraz från Australiensiska. Jag är så bortskämd med bra kött och har nästan testat mig igenom hela köttdisken på Gårdsbutik Thuresson
Och nu planerar vi en resa till Australien för att besöka ”våra” Australiensiska tonåringar. En liten hyllning till de tre australiensiska ungdomar som periodvis bott hos hos under 2014
blir jag så glad när jag hittar i frysen. Har lyckats samla på mig en redig samling som ikväll blev grunden till den mest ljuvliga fisksoppa som just nu ligger i min mage och myser
Solnedgångsutsikt från min balkong den 6 januari 2012. Jag älskar att kika runt på en massa bloggar i slutet av ett år och precis i början på ett nytt och läsa årssammanfattningar för det senaste året
Australiensiska Donna Hay har flera pastarecept med kapris i. Det här är en tacksam pastarätt att svänga ihop om man inte har många ingredienser att hurra för därhemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.