Krämig polenta medlök, svamp ochrosmarin. Skala vitlökenoch krossa den med knivbladet. Lägg allt på en plåt tillsammans medrosmarinoch ringla över olivolja
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Låt degen vila i kyl medan du förbereder fyllningen. Lägg i lök, ost och fläsk blandat i pajskalet. Fräs den tunnskivade löken på svag värme tills den blir genomskinlig men inte får färg
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarinoch oliver. Mina bästisar från barn- och ungdomsåren fyller jämnt och jag ser fram emot att få vara medoch fira
skinka I en skål, lätt vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Skinka ochlök omelett från fas I Man kan använda lök som krydda från fas I, men det går bra att göra omelett utan lök
Servera gärna med en god sallad till. Fräs löken i smöret och tillsätt timjanen, svetta runt. Tycker om att göra paj i en springform för ofta blir pajen lite högre och dessutom blir pajdegen välgrädad på sidorna vilket jag tycke rär gott
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Låt brödet svalna övertäckt med bakduk. Vid pipet för andra knådningen tillsätts lökoch linfrön. Fyll i degbunken vatten, smör, salt, mjölk, socker, mjöl och jäst i nu nämnd ordning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.